Лични данни

Поверителност

Политика за Защита на личните данни, използвани от сайта www.zankov-group.com. В този документ “ние”, “наши”, или “нас” представлява “ЗАНКОВ ГРУП” ЕООД.

Въведение

  1. Това е известие, което Ви информира за правилата ни относно цялата информация, която записваме за Вас. То определя условията, при които можем да обработваме всяка информация, която събираме от Вас или която ни предоставяте. Тя обхваща информация, която би могла да ви идентифицира (“лична информация”) и информация, която не би могла. В контекста на закона и настоящото известие “процес” означава събиране, съхраняване, прехвърляне, използване или по друг начин действие върху информацията.
  2. Съжаляваме, че ако има една или повече точки по-долу, с които не сте доволни. Ако има такъв случай, единственото Ви решение е да напуснете незабавно нашия уеб сайт.
  3. Ние приемаме сериозно защитата на личните Ви данни и конфиденциалност! Разбираме, че всички посетители на нашия уеб сайт имат право да знаят, че личните им данни няма да бъдат използвани за каквито и да било непредвидени от тях цели и няма да попаднат случайно в ръцете на трета страна.
  4. Ние се задължаваме да запазим поверителността на цялата информация, която ни предоставяте и се надяваме, че това ще бъде оценено от Ваша страна.
  5. Политиката ни е в съответствие с българския Закон за защита на данните, който се прилага в съответствие с изискванията на Общия регламент за защита на данните на ЕС (GDPR).
  6. Законът изисква от нас да Ви запознаем с Вашите права и задължения във връзка с обработката и контрола на Вашите лични данни. Направете това сега, като прочетете информацията, предоставена на адрес knowyourprivacyrights.org
  7. С изключение на посоченото по-долу, ние не споделяме, не продаваме или не предоставяме на трета страна никаква информация, събрана от нашия уеб сайт.

Основите, върху които можем да обработваме информация за Вас

GDPR изисква от нас да определим от коя от шестте дефинирани бази обработваме различни категории от Ваша лична информация и да Ви уведомим за основанието за всяка категория.

Ако основанието, въз основа на което обработваме Вашата лична информация, вече не е приложимо, ние незабавно ще прекратим обработването на Вашите данни.

Ако базата се промени, тогава, ако се изисква от Закона, ние ще ви уведомим за промяната и за всяко ново основание, при което сме установили, че можем да продължим да обработваме Вашата информация.

1. Информация, която обработваме с Вашето съгласие

Чрез определени действия, като например когато преглеждате нашия уеб сайт или ни поискате да Ви предоставим повече информация, Вие давате съгласието си да обработваме информация, която може да е лична.

Винаги, когато е възможно, се стремим да получим Вашето изрично съгласие да обработваме тази информация, например, като Ви молим да приемете нашите условия за използването  на “бисквитки” от сайта ни. Разберете повече за бисквитките, които ползваме.

С изключение на случаите, в които сте съгласни с използването на Вашата информация за конкретна цел, ние не използваме Вашата информация по начин, който да Ви идентифицира лично. Можем да я обобщим по категоризиран начин и да я използваме, за да придобием информация за ефективността на конкретна страница на нашия уеб сайт.

Ние продължаваме да обработваме информацията Ви на тази основа, докато не оттеглите Вашето съгласие или може основателно да се предположи, че Вашето съгласие вече не съществува.

Можете да оттеглите съгласието си по всяко време, като ни пишете на  privacy@zankov-group.com. Ако го направите, може да не успеете да използвате изцяло нашите услуги. Това обаче няма да Ви попречи да ползвате нашия Уеб сайт информативно.

Специфично използване на информацията, която ни предоставяте

2.Предоставената информация е с разбирането, че тя ще бъде споделена с трета страна

Нашият Уеб сайт е информационен и не предлага публикуване на Ваша лична информация. Ние по никакъв начин и смисъл не качваме лична информация на клиентите ни в рамките на сайта. Всяко запитване или попълване на форма в сайта, съдържащо лични данни не се запазва на сайта. В сайта можем да оповестим единствено данни, съдържащи фирмена информация на наши клиенти и партньори, която е общодостъпна на сайта на Търговския регистър на Република България.

В сайта има приложения, които могат да събират лични данни за използването на трети страни, като Google, Facebook, Pinterest и други.

Такива са:

  • бутони за споделяне и харесване на социални мрежи, които са поместени на сайта.

При публикуването на лична информация зависи от Вас да се убедите в нивото на поверителност на всяка една от посочените социални мрежи, които може да ги използват. За Ваше улеснение добавяме линкове към страниците за Privacy Policy на изброените по – горе социални мрежи и платформи.

Политика за защита на личните данни:

Не използваме конкретно тази информация, освен за да може тя да бъде показвана или споделяна за целите на популяризирането на дискусиите и достъпа до всички функции на този сайт, включително да се свържете с нас чрез нашия формуляр за връзка.

В секцията “Блог” на нашия сайт, Вие имате възможност да добавяте коментари под всяка една от публикациите, като преди натискането на бутона за публикуване на Вашия коментар, Вие се съгласявате чрез поставянето на отметка, че Вашите (лични данни) – Име и Фамилия ще бъдат изложени на показ и може да станат достояние на “Трети страни”, върху които ние нямаме контрол.

След като информацията Ви влезе в публичното пространство, като Ваше име, когато коментирате, нямаме контрол над това, което може да направи всяка отделна трета страна с нея. Ние не поемаме отговорност за действията на трети страни.

При условие, че молбата Ви е разумна и няма правно основание да я запазим, тогава по наша преценка може да приемем искането Ви да изтриете личната информация, която сте публикували. Можете да направите заявка, като се свържете с нас на адрес privacy@zankov-group.com.

3. Оплакване относно съдържание на сайта

Нашият уеб сайт е презентационен и не позволява на потребителите или ползвателите да се регистрират на сайта. Това автоматично означава, че няма да имате автоматичен контрол над личните данни, които събираме за Вас. Ако по време на процеса на преглеждане на нашия Уеб сайт имате съмнение, че има “изтичане” или незаконосъобразни действия с Ваши лични данни, незабавно ни информирайте на адрес: privacy@zankov-group.com

Ние контролираме какво се публикува в секцията за коментари. Свободното слово е фундаментално право, така че трябва да направим преценка за това кое право ще бъде възпрепятствано: Вашето или това на човека, който е публикувал съдържанието, което Ви обижда. Ако смятате, че имате законно право да изисквате премахването на коментар, ние ще го разгледаме и ще Ви информираме, за стартирането на процедура по премахването и ограничаването на коментара. Ако нямате правни основания за изискване за премахване на коментар на сайта, ние ще ви уведомим за това лично.

4. Изпращане на съобщение до нашия екип за поддръжка

Когато се свържете с нас, чрез нашия уеб сайт или по електронна поща, ние събираме данните, които сте ни предоставили, за да отговорим адекватно на информацията, от която се нуждаете. Записваме заявката Ви и отговора си, за да увеличим ефективността на предоставяните от нас услуги.

Поддържаме лична информация, свързана с Вашето съобщение, като Вашето име, имейл адрес, IP адрес и всяка друга предоставена от Вас лична информация, за да можем да проследяваме комуникациите с Вас и да осигурим висококачествена услуга.

5. Оплаквания и Жалби

Когато получим жалба, ние регистрираме цялата информация, която ни е предоставена от Вас. Ние ще използваме тази информация, за да можем да решим Вашия инцидент.

Имаме правото да изготвяме статистически данни, за да оценим нивото на услугата, която предоставяме, но не по начин, който може да идентифицира Вас или друго лице.

Използване на информацията, която събираме чрез автоматизирани системи, когато посещавате нашия уеб сайт

6. Бисквитки (Cookies)

“Бисквитките” са малки текстови файлове, които се поставят на твърдия диск на Вашия компютър от Вашия уеб браузър, когато посещавате някой уеб сайт. Те позволяват съхраняване на информация, събрана на една уеб страница, докато не е необходима за използване на друга, позволяваща на уеб сайта да Ви предостави персонализиран опит и собственика на уеб сайта със статистически данни за начина, по който използвате уеб сайта, за да може да се подобри. Някои “бисквитки” могат да продължат за определен период от време, като например един ден, или докато затворите браузъра си. Други продължават безкрайно. Вашият уеб браузър трябва да Ви позволи да изтриете всичко, което изберете. Той също така трябва да Ви позволи да предотвратите или ограничите използването им.

Нашият уеб сайт използва “бисквитки”. Те се поставят от софтуер, който работи на нашите сървъри, и от софтуер, управляван от трети страни, чиито услуги използваме.

Когато посещавате за първи път нашия уеб сайт, ние Ви питаме дали искате да използваме “бисквитки”. Ако решите да не ги приемате, ние няма да ги използваме за Вашето посещение, освен за да запишете, че не сте се съгласили да ги ползвате за друга цел. Ако решите да не използвате “бисквитки” или да предотвратите използването им от настройките на браузъра си, няма да можете да използвате цялата функционалност на нашия уеб сайт.

Разберете повече на Бисквитки.

7. Лични идентификатори от активността Ви в браузъра

Записите от Вашия уеб браузър към нашите сървъри за уеб страници и друго съдържание на нашия уеб сайт се записват.

Записваме информация като Вашия доставчик на интернет услуги и Вашия IP адрес. Също така записваме информация за софтуера, който използвате, за да разглеждате нашия уеб сайт, като например вида на компютъра или устройството и резолюцията на екрана. Ние използваме тази информация, за да оценим популярността на уеб страниците на нашия уеб сайт и как изпълняваме функцията за предоставяне на съдържание за Вас. Ако сме съчетани с друга информация, която познаваме за Вас от предишни посещения, данните вероятно биха могли да бъдат използвани, за да Ви идентифицират лично, дори ако не сте влезли в нашия уебсайт.

 

Разкриване и споделяне на Вашата информация

8. Информация, която получаваме от трети страни

Тази информация не може да бъде разпозната от нас или от Вас. Тя идва в структуриран вид, под формата HASH редове, която може да прочете единствено бисквитката, която е инсталирана на Вашето устройство, с което сега или предишен път сте посетили нашия Уеб сайт.

9. Данните се обработват единствено в Европейския съюз

Нашият Уеб сайт се хоства на сървъри разположени в България и поддържани от Суперхостинг.BG , като оперираме на Българския пазар, който се намира на територията на ЕС.

Достъп до лична информация

10. Достъп до личната Ви информация

  • По всяко време имате правото да изискате от нас да Ви бъде предоставена информация, какви лични данни пазим, като ни изпратите заявка за това на: privacy@zankov-group.com
  • След като получим искането, ще Ви кажем кога очакваме да Ви предоставим информацията и дали ние изискваме такса за това.

11. Правото да бъдете забравени

Ако желаете да премахнем всякаква информация, която поддържаме в електронен и писмен вид за Вас, трябва да изпратите заявка на privacy@zankov-group.com, като ние ще Ви информираме дали имате право на това. Съгласно регламента, ние можем да Ви откажем премахването на информацията за Вас в случай, че тя е нужна за влезли в сила договорни отношения.

12. Проверка на Вашата информация

Когато получим молба за достъп, редактиране или изтриване на лична идентифицируема информация, първо трябва да предприемем разумни стъпки, за да потвърдим самоличността Ви, преди да Ви предоставим достъп или да предприемем каквито и да било действия. Това е важно, за да защитите информацията си.

Други случаи

13. Използване на сайта от Деца

  • Ние не продаваме продукти или предоставяме услуги за закупуване от деца, нито продаваме на деца.
  • Събираме данни за всички потребители и посетители на тези райони независимо от възрастта и очакваме, че някои от тези потребители и посетители може да бъдат деца. Съгласно регламента и Приложените допълнения от страна на Република България, за деца, които трябва да дадат съгласие без нужда от настойник за тази цел, са деца навършили 14 годишна възраст.

14. Възможност за оплакване

  • Ако не сте доволни от нашата политика за поверителност или ако имате оплаквания, трябва да ни съобщите за това по имейл. Нашият адрес за тази цел е privacy@zankov-group.com.
  • Ако спорът не бъде разрешен, ние се надяваме, че ще се съгласите да се опитате да го разрешите, като се ангажирате добросъвестно с нас в процес на посредничество или арбитраж.
  • Ако по някакъв начин сте недоволни от това как обработваме Вашата лична информация, имате право да подадете жалба до българския орган за защита на личните данни (КЗЛД). Това може да се направи на https://www.cpdp.bg/

15. Период на съхранение на лични данни

Освен ако в настоящото известие за поверителност не е посочено друго, запазваме Вашите лични данни само толкова дълго, колкото се изисква от нас:

  • да Ви предоставим услугите на уеб сайта, включително четене, коментиране, влизане в профила и свързване с нас.

16. Съответствие със закона

Нашата политика за защита на личните данни е съставена така, че да спазва законодателството на всяка страна от ЕС или юридическата юрисдикция, в която може да бъде достъпен уебсайтът, като се има предвид, че личните данни ще бъдат обработвани в ЕС. Ако смятате, че не отговаря на закона на Вашата юрисдикция, бихме искали да чуем от Вас.

Обаче в крайна сметка това е Вашият избор дали искате да използвате нашия уеб сайт.

17. Преглед на тази политика за поверителност

Възможно е да актуализираме това известие за поверителност, когато е необходимо. Условията, които важат за Вас, са тези, публикувани тук на нашия уебсайт в деня, в който използвате нашия уебсайт.

Ако имате някакви въпроси относно нашата политика за поверителност, молим свържете се с нас.

Информация за контакти

“ЗАНКОВ ГРУП” ЕООД
гр. Дупница
ул. “Вардар” 7 ет.2 Офис 2
Тел: +359 887 353 247
Email: privacy@zankov-group.com

Надзорен орган

Комисия за Защита на Личните Данни (КЗЛД)
гр. София
бул. „Проф. Цветан Лазаров” № 2
Тел: 02/91-53-518
Email: kzld@cpdp.bg


Последна актуализация – 15.05.2018 г.

  • Добавени са:
    • Информация за контакти
    • Надзорен орган

Предшестваща актуализация на секцията – 02.05.2018 г.